Judovsko-krščanski viri in razsežnosti dialoga

Judovsko-krščanski viri in razsežnosti dialoga

20. 04. 2021 
– 21. 04. 2021

Vljudno vas vabimo, da se nam v torek, 20. aprila, in v sredo, 21. aprila 2021, pridružite na mednarodnem znanstvenem simpoziju »Judovsko-krščanski viri in razsežnosti dialoga«.

Simpozij bo organiziran v spletni platformi Zoom, oziroma ga boste lahko spremljati tudi na YouTube kanalu Teološke fakultete UL.

Prvi dan se bo simpozij začel ob 9:00 z uvodnimi pozdravi slavnostnih govornikov, nato bodo čez cel dan sledile tematske predstavitve domačih in tujih avtorjev na temo judovsko-krščanskega dialoga.

Drugi dan se bo simpozij začel ob 9:30 in bo prav tako kot prvega dne potekal čez cel dan. Tudi tega dne bodo sodelujoči predavatelji dialog med obema religijama osvetlili v zgodovinskem kontekstu in izpostavili različne izzive medverskega dialoga.

Podrobnejši program najdete na spletni strani Teološke fakultete UL.

Posnetke simpozija si lahko ogledate TUKAJ.

Simpozij organiziramo v sklopu obeležitve 55. obletnice koncilske izjave Nostra Aetate, ki je omogočila sistematičen dialog med Katoliško cerkvijo in judovstvom. Organizatorja simpozija sta Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, Enota v Mariboru in Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor.

Pripravo in izvedbo simpozija so podprli Mestna občina Maribor, Veleposlaništvo Države Izrael in Slovenska škofovska konferenca.

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Scroll to Top
Skip to content