Evropski dnevi judovske kulture 2020: Popotovanja

Evropski dnevi judovske kulture 2020: Popotovanja

03. 09. 2020 
– 22. 09. 2020

Evropski dnevi judovske kulture (EDJK) so vseevropski projekt, ki že enaindvajseto leto zapored obiskovalcem prireditev, organiziranih v sklopu projekta, ponuja poglobljen vpogled v posamezne vidike judovske kulture in dediščine.

Letošnja osrednja tema so judovska POPOTOVANJA, in čeprav se morda zdi protislovna, je morda bolj zgovorna kot kdaj koli prej. Potovanja in selitve so pomemben del judovske zgodovine. Vse od izgona iz dežele Izrael leta 70 n. št. so se Judje selili in živeli v različnih deželah ter iskali versko strpnost in gospodarske priložnosti.

Letos bo prvič po na dan otvoritve festivala, 6. 9. 2020, potekal osemurni spletni program, odprt za vso javnost. Prireditve bomo letos, zaradi zdravstvene krize, ki je preplavila svet, izvedli v obliki, ki bo nekoliko drugačna. Koordinatorji več kot 20 sodelujočih držav so si zelo prizadevali zagotoviti, da se bo festival nadaljeval in zagotavljal promocijo evropske judovske zgodovine in dediščine z različnimi vrstami dejavnosti, posebej zasnovanimi za širšo javnost.

Program po mestih

Izjava za javnost

Program po Evropi

Nacionalni koordinator projekta je Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor

Obisk in ogled vseh prireditev, razen gledališke predstave »Wajdi Mouawad: Vsi ptice«, sta brezplačna.

Organizatorji prireditev si pridržujemo pravico do spremembe in odpovedi programa. Obiskovalce prosimo, da spremljajo aktualne objave na spletnih straneh posameznih organizatorjev.

Vljudno vabljeni!


POMEMBNO OPOZORILO!
Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov za preprečevanje in omejitev širjenja bolezni covid-19 obiskovalce naprošamo, da se prireditev udeležijo zgolj zdrave osebe brez znakov okužbe dihal, na prireditvah pa je treba vzdrževati primerno medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m, skrbeti za pravilno higieno kašlja/kihanja in upoštevati druga varnostna navodila organizatorja. Če posamezna prireditev poteka v zaprtem prostoru, sta ob vstopu v prostor obvezna uporaba zaščitne maske in razkužitev rok.

Scroll to Top
Skip to content