Vpliv religije na politiko in življenje na Bližnjem vzhodu

Vpliv religije na politiko in življenje na Bližnjem vzhodu

18. 10. 2023 
– 18. 10. 2023

Revija Edinost in dialog se je v drugi številki letnika 77 (2022) in v prvi številki letnika 78 (2023) dotaknila vprašanja vpliva religije na politiko in javno življenje. V obeh številkah so avtorji iz različnih držav predstavili primere sobivanja politike in religije v nekaterih državah sveta in ponudili vpogled v pomembnost in pestrost problematike razmerja med religijo in politiko v sodobnem svetu.

Zaradi izjemne relevantnosti tematike je uredništvo revije Edinost in dialog, ki deluje pod okriljem mariborske enote Teološke fakultete Univerze v Ljubljani, v sodelovanju s Centrom judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor pripravilo mednarodni virtualni znanstveni simpozij, posvečen vprašanju vpliva religije na politiko in javno življenje nekoč in danes, s posebnim poudarkom na Bližnjem vzhodu.

Simpozij bo potekal v sredo, 18. oktobra 2023, v spletni aplikaciji Zoom. Ob tej priložnosti vas prijazno vabimo, da se nam na simpoziju pridružite in prisluhnete zanimivim tematskim predavanjem.

Simpozij se bo začel ob 9.00 in se zaključil predvidoma ob 17.20. Podrobnejši program je dostopen tukaj.

Zbornik povzetkov

Uradna jezika simpozija bosta slovenščina in angleščina. Dogodek se bo snemal za promocijske namene. S prisotnostjo soglašate s snemanjem.

Posnetke simpozija si lahko ogledate TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

Scroll to Top
Skip to content