Šoa – spominjajmo se 2022

Šoa – spominjajmo se 2022

13. 01. 2022 
– 15. 03. 2022

Ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta, 27. januarju, vas v imenu organizatorjev iz vse Slovenije v sklopu projekta Šoa – spominjajmo se 2022 prijazno vabimo na spominske prireditve in kulturne dogodke, s katerimi se bomo poklonili spominu na žrtve holokavsta oziroma nacističnega preganjanja.

Prireditve, ki so se sicer začele že 13. januarja v Kočevju, bodo letos potekale še v Mariboru, Ljubljani, Pivki, na Ptuju, v Lovrencu na Pohorju, avstrijski Potrni (Laafeldu) ter v Lendavi in Murski Soboti. Tokratna osrednja spominska slovesnost bo prav v Murski Soboti. Podrobnejši program prireditev najdete TUKAJ.

V projekt Šoa – spominjajmo se pa se vsako leto vključuje tudi množica slovenskih osnovnih in srednjih šol Program aktivnosti, ki jih za šolsko mladino pripravljajo na posameznih šolah, si lahko ogledate TUKAJ.

Organizatorji prireditev si pridržujemo pravico do spremembe in odpovedi programa. Obiskovalce prosimo, da spremljajo aktualne objave na spletnih straneh posameznih organizatorjev.

Obisk in udeležba na spominskih prireditvah, odprtju razstav in drugih aktivnostih, ki se bodo izvajale v živo, bosta mogoča zgolj v okviru veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni covid-19 in ob upoštevanju izpolnjevanja pogoja PCT. Dostop do virtualnih prireditev in digitalnih vsebin bo mogoč na spletnih straneh in straneh na Facebooku ter drugih družbenih omrežjih posameznih organizatorjev. Obisk in ogled prireditev sta brezplačna, za dostop do nekaterih programov pa se je treba predhodno najaviti pri organizatorju dogodka (navedeno pri posameznem dogodku).

Program

Program pedagoških aktivnosti

Scroll to Top
Skip to content