Simboli sovraštva

Simboli sovraštva

25. 03. 2019 

V sklopu 5. Festivala Hiša strpnosti, Ljubljana – Maribor – Kamnik bo v Mariboru potekalo predavanje po vsem svetu priznanega grafičnega oblikovalca, ilustratorja in predavatelja Mirka Ilića.

Predaval bo o simbolih, metaforah in nevarnostih desničarskega ekstremizma, rasizma in antisemitizma. Ob tem se bo dotaknil tudi vprašanja prodiranja neofašistične ikonografije v javni prostor (grafiti) ter problema javnega prikrivanja in zanemarjanja grafičnih simbolov in sovražnega govora neonacističnih skupin.
Predavanje bo v angleškem jeziku.

Ob predavanju bodo na različnih lokacijah v središču Maribora in v avli GT22 na ogled tudi “Plakati strpnosti”.
Razstavo plakatov na temo strpnosti, ki smo jih občudovali na festivalu Hiša strpnosti vsa leta do zdaj, oblikovali pa so jih priznani umetniki s celega sveta, je avtor razstave Mirko Ilić razširil in dopolnil s plakati novih ustvarjalcev. Razstava je doslej že prepotovala Črno goro, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Španijo in Nizozemsko, na ogled pa je bila tudi v Washingtonu.
Plakate si bo mogoče ogledati od 20. do 28. marca 2019.

Organizator:

Sinagoga Maribor
v sodelovanju z Judovskim kulturnim centrom Ljubljana, Mini teatrom, GT22, Fundacijo Sonda in Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom.

Scroll to Top
Skip to content