PPSCO okrogla miza

PPSCO okrogla miza

29. 04. 2024 
– 29. 04. 2024

29. aprila 2024 od 18.00 do 20.00 ure vas vabimo na okroglo mizo “Različni pristopi k interpretacijam zgodovine holokavsta, genocida in drugih vojnih zločinov iz druge svetovne vojne”, v Mestni knjižnici Reka.

V panelu bodo govorili: Oleg Mandić (publicist, častni predsednik UABA Opatija in zadnji otrok, ki je zapustil koncentracijsko taborišče Auschwitz), Josip Naglić (Prirodoslovna in grafična šola Reka), Lovro Kralj (Center za raziskovanje holokavsta in genocida v Jugovzhodni Evropi), Timea Serb (Interkulturni inštitut Temišvar), Boris Hajdinjak (Sinagoga Maribor) in Vesna Teršelič (Documenta).

Pogovor bo vodil Vjeran Pavlaković (Filozofska fakulteta Reki). Dogodek bo organiziran v sodelovanju s Centrom za raziskovanje holokavsta in genocida v Jugovzhodni Evropi (Filozofska fakulteta Reki) in Zvezo protifašističnih borcev in antifašistov Primorsko-goranske županije.

_______________________________________

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so izključno mnenja in stališča avtorjev projekta in ne odražajo stališč Evropske unije ali Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA), zato Evropska unija in naročnik ne prevzemata odgovornosti za njihovo vsebino.

Scroll to Top
Skip to content