Potovanja v Sveto deželo nekoč in življenje v njej danes

Potovanja v Sveto deželo nekoč in življenje v njej danes

10. 09. 2020 

Spoštovani, prijazno vas vabimo na predavanje Maje Kutin z naslovom Potovanja v Sveto deželo nekoč in življenje v njej danes.

Predavanje bo v četrtek, 10. septembra 2020, ob 18. uri v Sinagogi Maribor, Židovska ulica 4.

Tudi po uničenju Templja v Jeruzalemu in potem, ko se je judovsko ljudstvo razkropilo po svetu, je Obljubljena dežela še vedno privabljala romarje. Tisti, ki se niso mogli naseliti za stalno, so se vsaj želeli dotakniti tal svojih očakov in s svojimi očmi videti ostaline nekdanje domovine in moliti v njej. Ko so se vrnili v svojo skupnost, je veljalo, kot da so s seboj prinesli štiri hektare zemlje Dežele Izrael (Eretz Israel). Nekateri judovski popotniki oziroma romarji so o svojih potovanjih pisali zapise in ti so dragocen vir podatkov o pokrajini in življenju v njej. Eden izmed popotnikov je bil tudi filantrop sir Moses Montefiore iz Anglije, ki je v 19. stoletju kar sedemkrat obiskal Obljubljeno deželo.

S predavanjem se bomo podali na zanimivo raziskovanje tega, kakšen Jeruzalem in Izrael bi doživel on in vi danes.

Maja Kutin je več kot desetletje živela v Izraelu, na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu pa je tudi diplomirala. Ima bogate izkušnje s področja produktnega vodenja, marketinga in turizma, dejavna pa je tudi na področju izobraževanja, publicistike ter prevajanja v hebrejščino in iz nje. Z vsestranskim delovanjem si prizadeva za spodbujanje medkulturnega dialoga, Izrael pa še vedno rada in pogosto obišče.

Zaradi omejenega števila mest obiskovalce naprošamo, da svoj obisk predhodno najavijo na koordinator@sinagogamaribor.si ali 031 680 294.

Vabljeni!

Prireditev je del projekta Evropski dnevi judovske kulture 2020.
Programe Sinagoge Maribor financira Mestna občina Maribor.


POMEMBNO OPOZORILO!

Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov za preprečevanje in omejitev širjenja bolezni covid-19 naprošamo, da se prireditve udeležijo zgolj zdrave osebe brez znakov okužbe dihal, na prireditvi pa je treba vzdrževati primerno medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m, skrbeti za pravilno higieno kašlja/kihanja in upoštevati druga varnostna navodila organizatorja. Prireditev bo v zaprtem prostoru, zato sta ob vstopu v prostor obvezna uporaba zaščitne maske in razkužitev rok.

Scroll to Top
Skip to content