Ognjeni zvitki

Ognjeni zvitki

04. 06. 2019 
– 13. 09. 2019

Vabimo vas, da se nam v torek, 4. junija 2019, ob 18. uri pridružite v Sinagogi Maribor (Židovska ulica 4), na odprtju razstave grafik priznanega izraelskega slikarja in grafičnega oblikovalca Dana Reisingerja OGNJENI ZVITKI.

Dan Reisinger (roj. 1934 v Kanjiži v današnji Srbiji) je serijo del »Ognjeni zvitki« zasnoval leta 1979 kot grafično upodobitev verzov znamenitega izraelskega pesnika Abbe Kovnerja. Kovnerjeva poezija in Reisingerjeva dela tako sestavljajo subtilno celoto, s katero ustvarjalca opominjata na nesrečno usodo judovskega naroda v različnih krajih in obdobjih. Razstava je bila postavljena že v različnih muzejih in galerijah po svetu, danes pa je del stalne razstave v Sinagogi Lendava.

Avtorja in njegovo delo bo predstavil Dubravko Baumgarten, direktor Galerije-Muzeja Lendava, ki bo obenem tudi slavnostno odprl razstavo. V kulturnem programu bo nastopila harfistka Aleksandra Mohorko pod mentorstvom prof. Daliborja Bernatovića. Razstavo si bo mogoče ogledati v rednem času odprtosti Sinagoge Maribor, vsak petek v mesecu juniju pa tudi do 22. ure.

Katalog razstave

Vabljeni!


Organizatorja
Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor
Galerija-Muzej Lendava

Gostovanje razstave je podprla
Mestna občina Maribor

RAZSTAVA BO V SINAGOGI MARIBOR NA OGLED DO 13. SEPTEMBRA 2019.

Scroll to Top
Skip to content