Naredite mi to deželo spet nemško!

Naredite mi to deželo spet nemško!

24. 09. 2021 

NAREDITE MI TO DEŽELO SPET NEMŠKO! 80 LET OD ZAČETKA DRUGE SVETOVNE VOJNE V MARIBORU

Strokovno vodenje in predavanje z Borisom Hajdinjakom v sklopu 4. Festivala sprehodov

26. aprila 1941, samo slabe tri tedne od začetka druge svetovne vojne v tedanji Jugoslaviji, je Adolf Hitler obiskal Maribor. Hitlerjev obisk je bil kratek, razlogi zanj pa, kot vse kaže, segajo v čas njegovega otroštva. Med vodenjem ne bomo spoznali samo, kje v Mariboru je bil Hitler, temveč tudi, kaj je njegov obisk povzročil v mestu. Vodenje je del 4. Festivala sprehodov, ki ga organizira Rajzefiber.

Po strokovnem vodenju po lokacijah, ki jih je 26. aprila 1941 v Mariboru obiskal Adolf Hitler, bo Boris Hajdinjak pripravil še predavanje, v okviru katerega bo pojasnil okoliščine in podrobnosti Hitlerjevega obiska Maribora. Predavanje je del 4. Festivala sprehodov, ki ga organizira Rajzefiber.

Za udeležbo na vodenju se je treba predhodno prijaviti, saj je število mest omejeno. Prijave sprejemajo sodelavci Rajzefiberja, prijava pa je mogoča preko spletnega obrazca, po e-pošti na naslov info@rajzefiber.si ali po telefonu 05 90 21 519 vsak delovnik med 10. in 17. uro. Udeležba na vodenju je brezplačna, prostovoljni prispevki pa so dobrodošli.

Scroll to Top
Skip to content