Festival Hiša strpnosti

Festival Hiša strpnosti

29. 03. 2017 

V ljubljanskem judovskem kulturnem centru in Mini teatru že tretje leto zapovrstjo organizirajo mednarodni filmski festival strpnosti. Pod okriljem letošnjega festivala, ki so ga poimenovali Festival Hiša strpnosti, se bo nekaj dogodkov zvrstilo tudi v Mariboru.

V Sinagogi Maribor vas v svojo družbo vabimo v sredo, 29. marca, ko bomo v sklopu Festivala Hiša strpnosti prikazali dva filma. Prvi bo kratki igrani film Strah, sledil pa mu bo dokumentarni film Strah ostane. Prireditev se bo začela ob 20. uri.

Strah, Dejan Babošek, Slovenija, 2016, 30′

Kratki film Strah prikazuje spopadanje slovenske družine s težavami sina, ki se je ujel v rasistično in fašistično propagando in se pridružil brutalni skupini neonacistov. Ob tragediji družine zgodba prikaže politično vzdušje in prinaša jasno sporočilo zoper rasizem, nestrpnost in oživljanje fašizma.

Strah ostane, Dušan Moravec, Slovenija, 2015, 50′

Gre za presunljiv dokumentarec o internaciji Slovencev v italijanska fašistična taborišča med letoma 1942 in1943. Nekdanji interniranci in njihova umetniška dela pričajo o še vedno navzočem vplivu kršitve človekovih pravic in razčlovečenja. Strah ostane ima izjemno kinematografijo, ki dobro pripomore k čustvenemu naboju filma.

Organizatorja festivala strpnosti sta Mini teater in Judovski kulturni center Ljubljana. Partnerja projekta Festival Hiša strpnosti v Mariboru sta GT22 in Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor.

Organizatorji dogodkov si pridržujemo pravico do spremembe programa. Obiskovalce prosimo, da spremljajo aktualne objave na spletnih straneh posameznih organizatorjev (Mini teater in JKC Ljubljana, GT22 Maribor).

Scroll to Top
Skip to content