Dnevi evropske kulturne dediščine 2021

Dnevi evropske kulturne dediščine 2021

25. 09. 2021 
– 09. 10. 2021

Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor se tudi letos pridružuje projektu Dnevi evropske kulturne dediščine, ki ga v Sloveniji koordinira Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Letošnji dnevi evropske kulturne dediščine bodo v Sloveniji posvečeni temi »Dober tek!«, s tem pa se bodo pridružili tudi aktivnostim ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva evropska gastronomska regija 2021.

Od 25. septembra do 9. oktobra vas prijazno vabimo v Sinagogo Maribor na Židovski ulici 4 na dneve odprtih vrat in predavanji Maje Kutin, ki nam bo predstavila zanimivosti in posebnosti judovske hrane.

Dnevi odprtih vrat bodo v navedenem terminu potekali od ponedeljka do petka od 10. do 16. ure ter ob sobotah in nedeljah od 10. do 12. ure. V sklopu dnevov odprtih vrat si bo mogoče brezplačno ogledati nekdanjo judovsko sinagogo ter dokumentarno razstavo Narodne knjižnice Izraela »Dialog« in fotografsko razstavo Dušana Gajška »Za meglo«. Razstava fotografij Dušana Gajška je tudi del mednarodnega Festivala fotografije Maribor 2021.

Slika1

Scroll to Top
Skip to content