Učenje o holokavstu 2022

Učenje o holokavstu 2022

17. 01. 2022 

Spoštovani,

prijazno vas vabimo na virtualno strokovno srečanje, na katerem bomo spregovorili o možnostih poučevanja o holokavstu z uporabo različnih učnih orodij.

Srečanje bo v četrtek, 27. januarja 2022, ob 13.30. Srečanje bo trajalo predvidoma 60 minut in bo potekalo v spletni aplikaciji Microsoft Teams.

Za udeležbo na virtualnem strokovnem srečanju predhodna prijava ni potrebna. Do srečanja lahko dostopate tukaj.

Program srečanja:

  • Uvodni pozdrav (Marjetka Bedrač, Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor)
  • Poučevanje o holokavstu, predstavitev aktualnih možnosti in priložnosti za razvijanje poučevanja o tem genocidu v prihodnje (Vojko Kunaver, Zavod RS za šolstvo)
  • Uporaba učnih orodij pri poučevanju o holokavstu, predstavitev novih tematskih razstav in publikacij (Marjetka Bedrač)
  • Šoa – Kako je lahko človek kaj takega dopustil?, predstavitev razstave Yad Vashema (Damjan Snoj, OŠ Preserje)
  • Razstava Ana Frank – zgodba za sedanjost in Projekt Krokus, predstavitev poučevanja o holokavstu na osnovni šoli Toneta Okrogarja (Dejan Kramžar, OŠ Toneta Okrogarja, Zagorje ob Savi)
  • Kratka razprava, pogovor o dobrih praksah poučevanja o holokavstu in izmenjava idej med udeleženci

Seminar organizira Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor v sodelovanju Zavoda RS za šolstvo. Učitelju Dejanu Kramžarju se ob tem zahvaljujemo za njegovo pobudo.

Vabljeni!

_______________________________________________________________________________________

Posebno povabilo!

Mednarodna zveza za spomin na holokavstu (IHRA) vabi k pripravi kratkih video zapisov, v katerih v obliki samorefleksije vsak sodelujoči odgovarja na vprašanje »zakaj se mu/ji zdi pomembno, spominjati se holokavsta«.

Kako lahko sodelujete?

  1. Vaše razmišljanje in odgovor na zgoraj zapisano vprašanje posnemite s svojo mobilno napravo in napravite kratek video (45–60 sekund). Odgovor podajte v angleškem jeziku, v pomoč vam je lahko ta posnetek.
  2. Posnetek naložite bodisi na družbena omrežja, ki jih uporablja ustanova, v kateri delate oziroma poučujete, bodisi na družbena omrežja, ki jih uporabljate zasebno (Instagram, Linkedln, Twitter in Facebook).
  3. K vaši objavi dodajte oznako @TheIHRA ter ključnika #WhyWeRemember in #HolocaustRemembranceDay.
Scroll to Top
Skip to content