Predstavitev publikacije Vrnitev domov

Predstavitev publikacije Vrnitev domov

26. 04. 2023 

Vljudno vabljeni na komemorativno slovesnost polaganja vencev, ki bo v sredo, 26. aprila 2023, ob 10. uri na judovskem pokopališču v Dolgi vasi.

26. aprila mineva 79 let od dne, ko so se začele množične deportacije Judov iz Prekmurja, in tako kot vsako leto se bomo tudi letos poklonili žrtvam nacističnega genocida s polaganjem vencev na judovskem pokopališču v Dolgi vasi pri Lendavi, ob tem pa predstavili publikaciji, povezani s temo judovstva v Lendavi.

Po polaganju vencev na judovskem pokopališču sledi predstavitev publikacij, povezanih s temo judovstva, v lendavski sinagogi ob 11. uri. Predstavljeni bosta publikaciji:

Vrnitev domov: zgodbe stolpersteinov lendavskih judovskih družin, avtorja Borisa Hajdinjaka in

Nikoli ne smemo pozabiti – v spomin in opomin na holokavst ter za spodbujanje strpnosti in solidarnosti v EU – zbornik besedil konference v okviru projekta Never Forget.

Na predstavitvi bodo sodelovali župan Občine Lendava Janez Magyar, direktor Galerije-Muzeja Lendava Dubravko Baumgartner, direktor Centra za judovsko kulturno dediščino Sinagoga Maribor Boris Hajdinjak in vodja projekta Never Forget za Občino Lendava Tanja Šimonka.

Scroll to Top
Skip to content