Usoda prekmurskih Judov v delih Prima Levija, Elieja Wiesla in Imreja Kertésza

Usoda prekmurskih Judov v delih Prima Levija, Elieja Wiesla in Imreja Kertésza

14. 02. 2023 

Predavanje “Usoda prekmurskih Judov v delih Prima Levija, Elieja Wiesla in Imreja Kertésza“, ki bo v torek, 14. 2. 2023, ob 18:00 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota (Zvezna ulica 10).

Predaval bo Boris Hajdinjak, direktor Sinagoge Maribor.

Eden izmed vzrokov za današnjo stopnjo zavedanja o pomenu holokavsta v zgodovini so dela pisateljev, ki so ga preživeli. Najbolj znani so Primo Levi (1919, Torino–1987, Torino), Elie Wiesel (1928, Sighetu Marmației–2016, New York), sicer tudi Nobelov nagrajenec za mir leta 1986, in Imre Kertész (1929, Budimpešta–2016, Budimpešta), sicer tudi Nobelov nagrajenec za književnost leta 2002. V predavanju bo prestavljena njihova usoda med holokavstom in pojasnjeno v kolikšni meri se njihova izkušnja dotika usode prekmurskih Judov.

Predavanje je del evropskega projekta Never Forget. Predavanje je sofinancirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja pripadajo izključno organizatorju in ne odražajo Evropske unije ali Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA), zato Evropska unija in naročnik ne prevzemata odgovornosti za vsebino le teh.

Vabljeni!

Scroll to Top
Skip to content