Program Sinagoge

 

Naredite mi to deželo spet nemško!

Vodenje in predavanje

24. september 2021, ob 16:00 pred Sinagogo Maribor in ob 19:00 v Svečani dvorani Rotovž

NAREDITE MI TO DEŽELO SPET NEMŠKO! 80 LET OD ZAČETKA DRUGE SVETOVNE VOJNE V MARIBORU

Strokovno vodenje in predavanje z Borisom Hajdinjakom v sklopu 4. Festivala sprehodov

26. aprila 1941, samo slabe tri tedne od začetka druge svetovne vojne v tedanji Jugoslaviji, je Adolf Hitler obiskal Maribor. Hitlerjev obisk je bil kratek, razlogi zanj pa, kot vse kaže, segajo v čas njegovega otroštva. Med vodenjem ne bomo spoznali samo, kje v Mariboru je bil Hitler, temveč tudi, kaj je njegov obisk povzročil v mestu. Vodenje je del 4. Festivala sprehodov, ki ga organizira Rajzefiber.

Po strokovnem vodenju po lokacijah, ki jih je 26. aprila 1941 v Mariboru obiskal Adolf Hitler, bo Boris Hajdinjak pripravil še predavanje, v okviru katerega bo pojasnil okoliščine in podrobnosti Hitlerjevega obiska Maribora. Predavanje je del 4. Festivala sprehodov, ki ga organizira Rajzefiber.

Za udeležbo na vodenju se je treba predhodno prijaviti, saj je število mest omejeno. Prijave sprejemajo sodelavci Rajzefiberja, prijava pa je mogoča preko spletnega obrazca https://www.rajzefiber.si/slo/prijave, po e-pošti na naslovinfo@rajzefiber.si ali po telefonu 05 90 21 519 vsak delovnik med 10. in 17. uro. Udeležba na vodenju je brezplačna, prostovoljni prispevki pa so dobrodošli.


Slider by webdesign

Skip to content